İknaya Açılan Kapı Kitap Tanıtımı

Robert B. Cialdini’nin MediaCat Yayınları tarafından çevirilen İknaya Açılan Kapı adlı kitap “İknanın Yollarını” anlamamız için bize bilimsel olarak çeşitli araştırmalardan örneklerle yol gösteriyor. Medyanın kullandığı mesajlarla satışları artırma yöntemlerinden tutun da şirketlerin hissedarlarının bağlılığını kazanmak için yaptıkları stratejiler kitapta bilimsel olarak anlatılmış. Şüphesiz İknaya Açılan Kapı Cialdini’nin en usta kitaplarından biri olduğu gibi, onun ne kadar iyi bir gözlemci ve bilim insanı olduğunu anlatması açısından da önemli.

Kitaptan Alıntılar:

Bu arada Albert Einstein’in çok büyük önem verdiği, “deneyimleyebileceğimiz en güzel şey” ve aynı zamanda “tüm bilimlerin ve sanatın kaynağı” olarak nitelendirdiği şeyin ne olduğu sorusunun çok şey anlatan bir cevabı vardır. Einstein’a göre bu şey gizemdir.

İknaya Açılan Kapı, Sayfa 121

Reklamcılar, ürünlerle popüler isimler arasında bağlantı kurmanın ürünün popülerliğini artırdığını bilir.

İknaya Açılan Kapı, Sayfa 167

Fransız şarabı almalarını istiyorsak, karar verme aşamasında Fransızca şarkılar dinletiriz.

Bize sıcak bakmalarını istiyorsak, sıcak bir içecek ikram edebiliriz.

Başarıya odaklanmalarını istiyorsak, yarış kazanmış bir koşucu fotoğrafı gösterebiliriz.

İknaya Açılan Kapı, Sayfa 181-182

Kitap psikolojik değerlendirmeler açısından da oldukça başarılı. Kısaca Cialdini akademisyenlikten edindiği birikimleri, gözlemleriyle harmanlamış ve bize iknanın yollarını anlamamız, daha iyi irdelememiz ve başarmamız için tüm gerekli ipuçlarını sunmuş.

Kitabı okumak isteyen okurlar D&R ve diğer tüm seçkin kitabevlerinden sipariş edebilirler.

O zaman size keyifli okumalar dileriz!

Caglar Cil hakkında
Türkiye'nin kendimce en güzel şehirlerinden birinde, Denizli'de, dünyaya geldim. Liseyi Denizli Anadolu Lisesi'nde okudum. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunuyum. Glasgow Üniversitesi'nde İmmunoloji ve Enflamatuvar Hastalıklar üzerine yüksek lisansımı burslu olarak yaptım. Lisans hayatım boyunca Lodz Üniversitesi, Göteborg Üniversitesi ve Toronto Üniversitesi'nde araştırmalara katıldım. Bu çalışmalar sonucunda Cardiovascular Research ve Journal of Dental Research'te yayınlanan çalışmalarımız var. Öykü yazmayı seviyorum. Öykü Fanzin'de yayınlanan öyküm ve İYTE'de almış olduğum bir "birincilik" bir de "ikincilik" ödülüm var. Almanca öğreniyorum, İngilizce konuşabiliyorum, keman çalmayı öğreniyorum. Amacım Türkiye okuyucusuna bilimi sevdirmek, zaman buldukça eğlencesine bilimsel haberleri paylaşmak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*